tirsdag 15. november 2011

"Mmmm, det smaker søtt og godt..."


...sier Frøken Fly når hun spiser muffins, og hun har rett!;)
For vi laget søte muffins, også kalt cupcakes eller feminismens død, i går.
I anledning farsdagen ble det sjokolademuffins med skikkelig klissete pynt!
Papirfigurer limt på tannstikkere og kongler dandert utgjorde finfin pynt synes vi.
 

Dette innlegget er et av dem jeg lager i samarbeid med Galleriet i Bergen.
Det gir meg muligheten til å kikke litt ekstra i butikkene der, og det er så gøy!
Forleden fant jeg en genial dings som gjør pynting med glasur mye lettere.
Se gjerne på Galleriet sin side for flere bilder og lure tips til pynting!
Så fristende var de at det var vanskelig å holde fingrene av 
fatet lenge nok til at mor fikk tid til å knipse bilder!;) 
Og hvis du lurer på dette med feminismens død, kan du lese mer i essayet her,
fortsett gjerne lesningen med Mammadamens fornuftige tanker i innlegget hennes her.
Tror du at muffins symbolerer feminismens død, eller lar du deg provosere av slike utspill?
Jeg gjør ingen av delene, men jeg sukker litt over at kvinner stadig er kvinners verste fiender.
Og må vi virkelig velge mellom å være enten gammeldags husmor eller moderne karrierekvinne? 
Den moderne kvinnen kan og vil mer en noensinne spør du meg, noe overfladisk og mye annet.
Og hvem kan egentlig skal rangere hva som er viktige og meningfylte tema (for kvinner)?
Tanker om sistnevnte problemstilling har jeg tidligere skrevet litt om her.  
Heia estetikken og ikke minst muffins/cupcakes også-
og ha en strålende tirsdag!:)
post signature

25 kommentarer:

Katrine Anita sa...

Så lekre bilder, og ikke minst fristende muffins. Jeg har ikke lest essayet, men jeg tror det at vi tar oss tid til både å bake deilige muffins og har tid til karriere gjør at vi står sterkere som kvinner. Om menn går på jakt eller lager mat på fritiden gjør dem ikke til dårligere menn. Så lenge kvinner i Norge tjener gjennomsnittlig 85% av det menn gjør håper jeg ikke femenismen er død.

Lang Rekke sa...

Enig med deg Heidi! Hvem er disse husmødrene som
blogger som Breen skriver om uansett? Mange av de beliggende jeg kjenner til har høyere utdanning og jobber ute av huset. Snakk om å male verden i svart-hvitt. Jeg forbeholder meg dessuten retten til å kalle mine bakverk muffins. Gjerne uten smørkrem (sikter til Breen).

Lang Rekke sa...

Beliggende = bloggende (autocorrect og postet fra iPhone i full fart på vei ut av huset),

Fru Fjeldhammer sa...

Så lekre muffins..
Ha en fin dag!
klem

Husfrøy sa...

Så enig med deg i at kvinner er andre kvinners verste fiende.. Det er en grunn til at jeg valgte bloggadressen; husmorlektor.blogspot.com.. Jeg er en lektor (ma. i brit.lit), men også en muffinsbakende og interiørbloggende husmor. For hvem skal vel få bestemme at jeg ikke kan være begge deler?

CC-Marit sa...

Lekre muffins og interessant artikkel! :) Jeg er enig med deg i at kvinner idag mestrer begge deler.

Samtidig merker jeg at jeg av og til tar meg i å unnskylde det at jeg har gjort en karriere...kanskje litt ubevisst preget av tidsånden? *vetikke*

Ha en strålende dag!

Lina sa...

Så flott at du deler litt tankar om dette temaet, Heidi! Det er flott gjort av deg, med tanke på kor stor bloggen din er. Eg lar meg provosera av slike utspel, og har delt min frustrasjon på bloggen ;) veldig enig med deg - det treng ikkje vera enten/eller!

Ps. Nydelege muffins/cupcakes, og fin Frk Fly - som alltid ♥

MH sa...

Hei! Først og fremst; Nydelig blogg og masse inspirasjon å hente :)
Til debatten vil jeg bare si at det nettopp er kanskje litt for lite fokus på dette med karriere, jobb og politikk. Det er ikke svart hvitt og man velger selvfølgelig selv hva man vil blogge om. Men det ER mange tusen lesere, deriblant kvinnelige lesere mellom 18-40, som lar seg i stor grad påvirke av det de leser. Er det ikke sannsynlig at mange tenker; å, det er slik vi vil ha det? Det at dagens generasjon i større grad er blitt passive meningskonsumenter enn engasjerte og kritiske er et faktum og det burde en kanskje tenke over når de fleste største bloggene kun omhandler kakebaking, nye klær og luksuriøse turer osv. En KAN være karrierekvinne og husmor samtidig, men da må jo karrierekvinnen i seg engasjeres på et vis og. Det er ikke farlig å skape debatt og det behøver ikke å være en energityv heller :)

Hild Frøya sa...

Deilig.. Jeg syns muffins er helt OK jeg :-)

Fjasevas Huset sa...

Enig! Kvinner er kvinnens verste fiende...dessverre. Hvorfor må man rangere hva som er rett og galt for ALLE å gjøre. Kan ikke enhver gjøre det som ligger en nærmest hjertet.

Det går vel også litt i perioder i livet. Jeg har forstøkt begge deler selv. Vært karriere kvinne med to små barn og er nå hjemme med barn. Begge tingene er ok, men veldig forskjellig.
Hvem skal bestemme hva som er best for MIN familie andre enn vi:)?!

Jaja, jeg kjenner nok at jeg engasjerer meg i temaet...Nettopp fordi jeg ser at vi er forskjellige som damer/mennesker og ingen fasit finnes...

Stor klem og takk for at du skriver så inspirerende og tar så nydelig bilder Heidi! SKjønt!

klemmer fra Mirjam

Anonym sa...

Muffins kan man smelle sammen på 10 minutter mens man leser mail på Iphonen og oppdaterer stausen på facebook på pcn.....(eller leser sport på vg, en kromnikk i aftenposten eller laster opp bilder fra et kamera og blogger....)Dette samtidig som vaskemaskinen vasker klær, oppvaskmaskinen vasker kopper og kar, mannen i huset støvsuger og mor nyter kaffekoppen etter endt middag (en enkel wok gjort unna på 1-2-3) Alt dette kan gjøres unna etter endt arbeidsdag (for mor OG far) mellom 17 og 18, før ungene shippes avgårde på håndball eller turn...

FruFly★Heidi sa...

Anonym: Strålende oppsummering av den moderne kvinnens kapasitet!;)

Desiree sa...

For meg er den moderne kvinne, en kvinne som gjør det HUN vil gjøre og mener er rett for henne, ikke det andre mener er rett eller galt for den saks skyld. Så jeg lar meg heller ikke provosere...
Men det jeg blir provosert av er det utsagnet som Trude Mostue kom med for litt siden, at man bør nesten ikke få barn hvis man ikke kan være hjemme med barna sine lengere enn 1 år! Det er faktisk ikke alle som har råd til å ta lengere permisjon, og har de mulighetene som hun har til å gjøre det. Det er så lett å dømme andre når man selv ikke har begrensninger! Og det rette for deg trenger ikke være det rette for meg...

Ha en flott dag!

Klem fra Desiree

chili og kjærleik sa...

Eg likar muffins eg, kva meir treng eg seie. Har planer om å bake det til kyrkjekaffi på søndag, med pynt som din (ikkje hjarte då, her blir det nok notar eller noko sidan det er babysanggudsteneste)

Mammadamen sa...

Hei Heidi,

takk for lenke til innlegget mitt. Ja, jeg overraskes også av at kvinner ofte er andre kvinners verste fiende. Og må si jeg vurderer som deg å slutte å la meg provosere:)

God kveld til deg, fine Fru Fly!

★ Leonore ★ sa...

Supert! Som vanlig, flotte bilder, men liker det du skriver i dette innlegget, spesielt godt! :)

Gro sa...

Takk for inspirerende og engasjerende innlegg anng cupcakes/husmor! I går hadde jeg litt angst for å havne i husmor fella (1 mnd inn i svangerskapspermisjonen) og i dag forsvarer eg min rett til å både ha karriere og synest det er kos å bake:) kvinner er kvinner og skal ikke være menn, ære være våre ulikheter og det er nettopp derfor vi utfyller hverandre både i arbeidsliv og privat.

Anonym sa...

Hei! Likere kamerater ditt. Kan jeg spørre hvor det er kjøpt? Hilsen Marianne:-)

Anonym sa...

Liker kakefatet skulle det stå.... Argh til dum stavekontroll...

Anonym sa...

kakefatet var kjempesøtt! Hvor har du kjøpt dette? Kom ikke helt frem i inlegget på galleriet sin side ;)

FruFly★Heidi sa...

Anonyme: Kakefatet har jeg kjøpt for flere år siden i en butikk på Nesttun som er nedlagt nå.
Men det er av merket Ib Laursen, så er kanskje å få tak i andre steder?

Lisa - Fra hus til hjem sa...

Jeg har fulgt litt med på denne "cup cakes"-debatten i det siste og jeg er helt enig med deg - hvorfor må man velge? Hvorfor kan man ikke være opptatt av både karriere og huslige sysler? Hvorfor skal man dele kvinner inn i "karrierekvinner" og "husmødre" og sette dem opp mot hverandre?

Myke minutter sa...

At cupcakes er symbolet på feminismens død synes jeg er en enorm forenkling. For meg fyller cupcakes og interiørblogging behovet for et kreativt utløp, noe som er helt annerledes enn heltidsjobben min med "tunge" problemstillinger. Det er det estetiske jeg tiltrekkes av. Tror likevel på ingen måte at noen interiørbloggere, meg selv inkludert, har et "perfekt" hjem :) Men hva er galt med å prøve å skape vakre hverdagsøyeblikk? Når det gjelder husmorrollen, så er den største forskjellen på meg og mine bestemødre at de i liten grad kunne velge hvilke sysler de ville prioritere. Husvasken betaler jeg meg fri fra og det er mannen i huset som lager mest mat. Da blir det tid til å kose seg med baking :) Klem til deg

Frøken Fryd sa...

Eg er litt sånn "ja takk, begge deler" eg. Jobbar 80%, og jobbar i oljå så der er det ikkje mykje rom for estetisk kreativitet. Mykje stress og jag og deadlines. Eg har fri kvar onsdag, og då koooser eg meg med interiørblad, går gjerne og får litt manikyr eller går på kafe med ei venninne eller sover på sofaen, krøller meg i godstolen med ei god bok, går tur, baker boller til ungane kjem heim frå skulen, blogger, stuller og steller - nett det eg har lyst til nett DEN dagen :) Det samme når eg kjem heim frå jobb, då er det så herlig å finna fram sine feminine sider igjen, laga eit armbånd, nyta pynteputene mine. For meg er det heilt utenkelig å vera anten karrierekvinne eller cupcakedronning. Eg er gjerne begge eg, altså :)

Klem Eli

Julebord sa...

Takk for en innsiktsfull og nyttig innlegg. Internett er et bedre sted med deg å skrive!

Julebord