torsdag 3. mars 2011

Meningløs blogging?

Jeg er et menneske som er opptatt av estetikk. Jeg liker interiør, design, kunst - og populærkultur. Jeg leser Ikeakatalogen og glansede interiørmagasiner. Jeg ser interiørprogrammer på TV og fryder meg over forandringer. Jeg elsker puter og lysestaker, og maler veggene langt oftere enn nødvendig. Jeg er et kreativt menneske som syr, baker og iverksetter gjør-det selv-prosjekter i hopetall. Jeg fotograferer fine ting bare fordi de er fine. Jeg liker mote, form og farger. Jeg bryr meg om hvordan det ser ut rundt meg, og ikke minst hva det gjør med meg og omgivelsene mine. Og det blogger jeg om. 
Jeg er et menneske som er opptatt av politikk. Jeg engasjerer meg, og deltar i samfunnet. Jeg har en mening om likestilling og innvandring- og asylpolitikk. Jeg har oversikt over det politiske landskapet, og bruker stemmeretten min. Jeg leser bøker, aviser og faglitteratur innenfor flere felt (blant annet blogging;). Jeg har utdannelse, og utdanner meg stadig mer fordi jeg er nysgjerrig og interessert i livet. Jeg holder meg orientert om nyhetssaker i inn- og utland, og bryr meg om hvordan verdensbildet ser ut. Men det blogger jeg sjeldent om.
Begge sidene sier mye om meg, og den ene utelukker ikke den andre.
Den sistnevnte er den viktigste, men betyr det at den første er meningsløs?
At bloggen er meningsløs? Eller har den en egen verdi? Og i så fall: hva er den?
Kontrollspørsmålene er ofte: Gir Fru Fly meg og andre noe? Gjør den dagene bedre?
Noen dager dukker et sterkt behov for å forvare bloggen frem, andre dager er jeg stolt.
I blant gjør mine egne tanker eller kommentarer fra media og omgivelsene meg usikker.
Men så kommer fine tilbakemeldinger og mailer og fra dere- og da blir jeg sikker.
Det er ikke meningsløst, takk for at dere minner meg på det hver dag!
post signature
----------------------------------------------
Sometimes blogging feels meaningless.
Compared to the "real" stuff in life it might be trivial and superficial.
Sometimes I feel the need to defend my blog, sometimes I am proud.
Thank you so much for reminding me of the latter every day!

62 kommentarer:

mona.z sa...

Dette var et flott innlegg som meg til å reflektere om hvorfor jeg blogger:) Fordi det er gøy, og selvfølgelig jeg opptatt og oppdatert om andre og viktigere saker enn det jeg blogger om. Gode klemmer på en tidlig torsdags morgen, klem fra Mona

Anonym sa...

Ja man får noen ganger lyst til å undre seg over hva man gjør, hvorfor man gjør det og hva er det som driver deg videre etter kritikk og refleksjoner.
Man kan føle seg naiv og nesten "dum" innimellom. Jantelov er også inkludert. Men så deilig å ta lang fart å d.... i det. Gjøre det man har lyst til og det som gjør noe godt for nettop meg. Alle har vi meninger og det må respekteres, men ikke glem hvem DU er!!!
Nydelig refleksjon og en fantastisk blogg du har Heidi! Jeg er utrolig glad for at du er her inne!!!
klem Nina

carina sa...

Flott innlegg! Med mange gode refleksjoner. En ting jeg har tenkt på er at i denne bloggverden er det så mye ROS og POSITIVE tilbakemeldinger!! Det gir mye å kunne gi ros, og det er moro å få fine tilbakemeldinger!
Bloggen din er helt fantastisk, med mye inspirasjon og fokus på viktige saker :)
God torsdag!
KLEM Carina

Tonje sa...

Veldig bra innlegg, Heidi!

Jeg kjenner meg igjen i dette. De dype meningsfulle innleggene krever mer å skrive, derfor skriver jeg dem sjeldnere når en prøver å poste noe hver dag. Men det betyr ikke at en ikke er en meningsfull blogger. Innimellom kan en poste noen innlegg om andre ting som ligger en på hjertet litt utenfor det en vanligvis skriver om. Det gjør en bare litt mer virkelig, tror jeg. Som her, så blir vi litt mer kjent med deg og dine interesser. Det er godt skrevet og det er kjekt å lese. Det gir oss noe og det får oss til å reflektere over vår egen blogg. Veldig bra!

Kan jeg spørre om hvilken bok om blogging som ligger på det øverste bildet? Hvem er forfatteren?

Klem Tonje

milla - andante sa...

Så bra skrivet!!!
Mycket bra.

:)

Høytrykk sa...

Du sier det så bra! Den ene siden utelukker ikke den andre, og vi trenger begge to. Hva hadde livet vært uten fine bilder, estetikk og kunst? Kun eksistens?

Bloggen din gir meg masse! Og jeg nyter bildene dine, i dag intet unntak!

Linn sa...

Flott skrevet! Og helt sant. Vi mennesker har mange lag,akkurat som løken.
Vi er fulle av interesser og lidenskap for mye forskjellig fra A-Å.

Bloggen din er fantastisk,full av inspirasjon og vakre bilder :)

Anonym sa...

Ikke føl at du trenger å forsvare bloggen din! Du gir meg så mye inspirasjon og glede,og det gir du til mange..

Kos deg med det du liker!

Stor klem fra Linda

Anonym sa...

Jeg liker å lese blogger. For det første fordi det ikke stiller andre krav til meg en at jeg leser det som interesserer akkurat meg. og for det andre at man kan kommentere og gi tilbakemeldinger der og da.... Jeg tror ikke man kan få plass til alle sider av seg selv i en blogg... man må begrense det litt ellers forvirrer man leseren (hvis man ikke har en ren dagbokblogg...)

hviit sa...

Du treffer spikeren på hodet igjen Heidi:)

Mammadamen sa...

Bra innlegg! Et menneske er mangfoldig, men gjennom en blogg er det kanskje lurest å tydeliggjøre gjennom å konstrere seg om noe? Det gjør du på en glimrende måte. Bloggen din betyr mye for mange, og det er tydelig gjennom alle kommentarene og leserne du har! Du inspirerer gjennom fantastiske innlegg som det helt opplagt ligger mye arbeid bak.

Jeg synes forøvrig du er en veldig god represntant for bloggsfæren gjennom den publisiteten du får i tradisjonelle medier. Du viser at blogging kan være kvalitet!

Ha en fin dag:-)

Klem Karianne

Therese sa...

Virkelig bra innlegg!! Den ene siden av oss definerer oss nødvendigvis ikke i sin helhet. Man kan faktisk være engasjert på flere dypere plan selv om man bruker mye tid på å finne den rette fargenyansen til soveromsveggen.
Og for de som måtte synes at bloggene våre er "grunne" eller meningsløse fordi de dreier seg om det materalistiske og "trivielle", så er det jo bare å styre unna. :o)

Vi får jo så mye inspirasjon og oppbyggende tilbakemeldinger av hverandre, vi som blogger, og det driver fram så utrolig mye kreativitet og positive resultater at det bobler over noen ganger. Utrolig gøy!

Bloggen din er et fast innslag i min hverdag og du gjør en super jobb.

Klem
Therese

Supersnuppa sa...

Jeg tror du setter fokuset på noe viktig her.
Mange skriver i profilene sine at bloggen oppleves som et fristed, et sted for estetikk og interiørgleder. Et sted de kan dele med andre, og lære og bli inspirert av andre.

Jeg vet ikke med andre, men for min del så er det greit at bloggen ikke omhandler jobben min, eller min politiske deltakelse i kommunen. Det er jo det jeg holder på med "til vanlig".

Stå på, jeg er alltid innom bloggen din Fru Fly!
Lekre bilder og gode ideer! Du inspirerer meg.

re:signert sa...

Støtter dine velvalgte ord. Du inspirerer. Mange blogger inspirerer, noen ikke. De om ikke liker en interiør blogg liker enten ikke blogging generellt eller liker ikke interiør. Det er så mange tunge politiske, økonomiske og geografiske debatter til en hver tid, stor sett negativt ladet at det MÅ være rom for litt positive innslag i hverdagen..uten om å måtte kjøpe et glanset magasin der annenhverside er markedsføring. Which brings us back to bloggs, YOUR BLOGG: Hurra for den. Den er ekte og du formidler så mye mer enn pene bilder. Det skal du ha for. De som dømmer andre, for det er flere som er nedlatende til ting de ikke gjør selv..Slike har ofte andre ting de burde brukt tiden på. Seg selv kanksje. Og noen bare er vaskelige. Kanskje de burde begynne å lese blogger å hygge seg med det fremfor å kritisere dem?? Ha en finifn dag!! Hvis interiørblogging er meningsløs, da er det jaggu med mye annet jeg ville valgt ut av verden først ;-) VArm klem fra meg! Signe

★ Ninas blogg og Super-Lille ★ sa...

Dette var et flott innlegg!
Du er en inspirasjonskilde på mange måter.

Tyrifryd ♥ Monica sa...

Kjempeflott innlegg!
Jeg har tenkt på dette mang en gang selv. Jeg er tilflytter i et lita bygd der jeg kjenner veldig få mennesker, men veldig mange "kjenner" meg igjennom bloggen. Og jeg merker faktisk at enkelte nærmest har snudd meg ryggen, fordi de mener jeg har "viktigere ting å bruke tiden min på". Det har vært mye sykdom, sorg og elendighet i familien det siste året, og bloggen fungerer som et fristed for meg. Et sted jeg kan skrive om og ta bilder av ting som ikke betyr en døyt i den store sammenhengen, men som alikevel blir livsviktige for meg for å holde flyten i hverdagen.... Jeg trenger et sted å få lov til å snakke om uviktige ting, koble helt ut.. min blogg har en egen verdi...for MEG. Jeg hadde ikke klart meg uten den i hverdagen. Mitt fristed. Mitt pusterom. Jeg tok tidlig en avgjørelse om at bloggen utelukkende skal dreie seg om positive ting. Jeg vil på ingen måte brette ut for mye om meg selv, da jeg som sagt bor på en liten plass...Og derfor tror nok gjerne mange som leser bloggen min at jeg ikke bryr meg om det som skjer i hverdagen og at jeg er supermaterialistisk...Det later til at det er veldig vanskelig for folk å forstå dette, noen velger heller å tro at jeg lever i en boble uten rot i virkeligheten. Da får de bare tro det. Bloggen min gir jeg ikke slipp på - for alt i verden!

Stor klem!

Marina sa...

MOn ikke vi allesammen tænker sådan engang imellem. Blogs om hjem, børn og strikketøj kan jo synes som unødvendigt navlepilleri når de måles mod de store spørgsmål i livet.

Alligevel er svaret ikke enkelt fordi vi med kærlighed og skønhed opbygger kreativitet og tryghed. På min blog kalder jeg det i mit lille manifest for "micro politik": at gøre verden en lille bitte smule smukkere hver dag.

Du giver så mange så meget med din meget smukke og fine blog og jeg personligt holder meget af dit univers. TAK.

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Som du sier,det ene utelukker ikke det andre.Og så lenge vi får drive med noe som gjør oss glade...så har det stor effekt for omgivelsene rundt oss og:)
Ha en fin dag fru Fly....
klemklem

helen og gutta sa...

kjempeflott innlegg og du skriver det så bra. Det er en fryd å komme inn her hos deg, alltid bra tekst og flotte bilder . Jeg liker å lese blogger og har en selv. Jeg skriver ikke noe om politikk eller verdensbildet men liker å lese andres innlegg om det. Selv skriver jeg litt om hverdagsliv, interiør, oppussingsprosjekter og annet som opptar meg, og synes selv at det er morro å gå tilbake i tid på min egen blogg. Den fungerer nesten litt som en dagbok for min del og om noen synes det er kjekt å lese om meg og mitt så synes jeg det er kjempekjekt.

Det er alltid gøy å lese din blogg og jeg gleder meg til dine innlegg, stå på. klem Helen

Rina sa...

Jeg finne rmening i det "meningsløse". For min del gir det meg noe, og det er enda bedre om jeg kan gi noe til andre.
Jeg gjorde meg opp en mening om blogingen min for en tid tilbake, og skrev om det. Jeg blogger fordi jeg vil, og viser ikke alt av meg i den.
Men det er mer enn det man ser. Som med alt.
Fin dag til deg!

Hilde sa...

Dette var et flott innlegg. Fint skrivi..
Du er en stor inspirasjon for meg og sikkert for mange andre.
Ha en strålende dag:)
Klem Hilde

Kittys Paradis sa...

Blogging beriker livet på lik linje med hvilken som helst annen "meningsløs" hobby. Stimulans av kreative og estetiske evner gjør underverker for sinnet, og hva kan vel være mer meningsfullt enn det?

Forskning viser at kreative mennesker er flinkere til å tenke "utenfor boksen" fordi boksen deres er større. Det er dessuten påvist sammenheng mellom kreativitet og produksjon av "lykkemolekylet" dopamin som er avgjørende for evnen til bevegelse, motivasjon, hukommelse, oppmerksomhet og læring, og som i tillegg aktiviserer behag- og lystsentre i kroppen.

Trenger du flere argumenter for hvorfor blogging er bra er det bare å spørre :)

Kristine :)

Vigdis ♥ sa...

Godt sagt. Selv om du bruker mye tid på en blogg, behøver ikke den å gjenspeile alt du bryr deg om. Da vi hadde om blogging på skolen for mange år siden, var oppgaven "finn et tema, og hold deg til det". Det var det som anbefaltes om man skulle lage en blogg.
Nå vil jeg ikke putte min blogg i en bås og si at jeg holder meg til ett tema, for det gjør jeg overhodet ikke. Men lar noen flere tema gli inn i hverandre, som kreativitet, foto, interiør og mammaliv. Også fordi bloggen er mitt lille fristed, der bare jeg setter dagsorden. For meg passer det best med bilder og kortere tekster. Om jeg skulle skrevet lengre innlegg med stort engasjement, vlille det krevd mye mer, og det vil jeg ikke bruke tid på nå. Men kanskje det endrer seg etterhvert?
Det er de bloggene som har litt varierte innlegg jeg liker best å lese også. De som er innom det jeg velger å bry meg om i bloggeverden. Og det er du flink til! Ingen forsvar nødvendig.

Catje sa...

Hvis alt som skulle gjøres her i livet kun var "viktig" og "meningsfylt" i en litt mer objektiv forstand, ville det bli utrolig kjedelig her i verden. Det gir jo mening å ha det bra og da må man gjøre ting som gjør at man har det bra!

Catje

VITA NYANSER sa...

Jag håller helt med dig i dina tankar! Jag känner sååå igen mig! Din blogg besöker jag ofta, men är dålig på att lämna respons, här hittar jag alltid något som ger mig något positivt. Jag tror att bloggandet är som konst, man får utlopp för sin kreativitet som är sååå viktigt. En blogg är inte bara ett fönster i datorn, det är fotograferande, skapande, förmedlande av känslor, få se konst och få feedback. Tänk vilket underbart forum en blogg är för oss inrednings- och fotograferingstokar, tänk vad vi mår bra av att få blogga! Är man inte som oss förstår man inte det och vi får nog låta de andra vara oförstående.

Ha det bra!
Kram L-L

Mette sa...

Kjenner igjen de tankene. Jeg lever/jobber/bor i et veldig akademisk miljo og kjenner INGEN som blogger som meg. Kjenner bare en som blogger, faktisk. Flere vet om bloggen min og jeg foler ofte jeg far sporsmal om hva jeg vil med bloggen og HVORFOR jeg blogger om det jeg gjor? Vel, dem om det.

Din blogg gir meg inspirasjon til sider ved meg som ikke alltid synes i andre sammenhenger. Vi er sammensatte vi mennesker, vi har mange sider og trenger inspirsasjon til dem alle. Jeg blogger eller ogsa sjelden om politikk eller de store temaene i tiden, men det betyr jo ikke at jeg ikke er engasjert og informert. Jeg ser litt pa bloggene jeg leser og bloggerne jeg er blitt 'kjent' med som del av en slags klubb. En klubb hvor vi snakker om spesielle ting. Ingen klubb kan favne ALT. Men det betyr jo ikke at klubben er uten mening!

takk for at du gir slik inspirasjon med bloggen din!

klem mette

Fru Hansen sa...

Heisann! Har ikke annet å si enn: Veldig bra innlegg!!! Tror mange bloggere kjenner litt på samme følelsen som deg, jeg vet jeg gjør det. Min blogg gjenspeiler bare en liten del av meg som person, og jeg har interesser og meninger laaaangt utover det folk kan få inntrykk av gjennom å bare kjenne meg som blogger.

Vær stolt av bloggen din Fru Fly! Den er utrolig inspirerende med flotte tekster og nydelige bilder. Klem :D

ReVinyl sa...

Slik jeg ser på det er blogging et slags fristed som meg positive opplevelser. Det å komme inn hit er balsam for sjelen min. Det trenger jeg i hverdagen min...

Hvis utenforstående tenker at man bare er sammensatt av det man skriver om og viser i bloggen sin, har de jammen meg ikke mye livserfaring og er absolutt ikke reflekterte. Ja, slike mennesker kan få en til å tenke...og synes det er deilig som du kommer frem til her i konklusjonen...det er absolutt ikke meningsløst...

...det synes hverfall ikke jeg når du er med på å gjøre dagen m i n litt bedre...Klæm

Anne på landet sa...

Fantastisk!

Dette beskriver du på en nydelig måte!
Jeg tror at om en klarer gjøre seg selv og andre glad enten det nå er på den ene eller andre måten,
ja så bidrar vi til noe godt i livet.

DU inspirer ihvertfall til positive gode ting.

Ha en fin torsadg :O)

Leonora sa...

Du skal selv ha takk for at din blogg er et sted jeg dykker ned innimellom politikk, krig og alskens alvor for å fylle på med energi og inspirasjon til trivelige gjøremål, slik at jeg igjen kan løfte nesen mot den alvorlige siden ved livet. Din blogg er absolutt ikke meningsløs!

Vilde sa...

kjempefint innlegg! jeg digger bloggen din.

Cecilie sa...

Fru Fly gir meg masse! Inspirasjon, energi, positiv påvirkning, glade farger, vakre foto, herlige tanker, gode ideer.. For en fint innlegg! Det er godt å høre at du er engasjert i andre viktige ting også. For blogging er viktig for det sosiale, dyrke sine interesser og gjøre hverandre glade<3

Klem fra meg:-)

mi-rachel sa...

det ene utelukker ikke det andre.
jeg blogger heller ikke mest om det som er viktigst for meg.

VITA NYANSER sa...

Ditt inlägg här blev inspirationen till mitt inlägg idag. Mycket intressant ämne = )!

Kram L-L

Hjertebank sa...

Noen blogger om krig og urettferdighet og noen blogger om andre mer koselige ting som opptar oss. Det er nok av triste og onde ting i verden, vi trenger et pusterom og vakre ting rundt oss også. Jeg velger å blogge om hekling og lignende og ikke politikk, men jeg er orientert og ikke ignorant for verdens problemer ;) Så får bare enkelte kalle bloggen min meningsløs ;)

Silje sa...

Veldig fint skrevet Heidi.
Er så enig. :)
Klem fra Silje

Merete sa...

Hvis bloggingen er meningsløs så er det forferdelig mange mennesker som er interessert i meningsløse ting:)Ha en hærlig torsdag!

Merete

Synnøve sa...

Blogglandia er for meg et sted der jeg kan drømme meg bort i mine "meningsløse" interesseområder - og på den måten gir din blogg min fritid utrolig mye! Hvis jeg er ute etter politikk, redd verden, osv du skjønner veien, så besøker jeg en arena som kan gi meg nettopp det! Det får jeg ikke her, og takk hurra og huttemegtu for det, for jeg storkoser meg her inne på bloggen din! Pjuh, så vet du det :)

Kirsten Søeballe sa...

Det er bestemt ikke meningsløst at blogge. Jeg elsker at læse med på din blog . Den er flot, æstetisk og interessant.
Mvh Kirsten

HANNES DAGBOK sa...

Hmmm...lurer på om dette tynger mere når man blir en "storblogger"? Mange folk tar stilling og mener noe om det du anser som ditt univers men som plutselig blir allemannseie og det virker også for meg som sjansen for å bli mistolket eller misforstått er relativt stor ;)
Jeg blogger i liten skala og tenker mest på dette som en koselig hobby, men har mange ganger tenkt på hvordan det er for dere som har en litt større "skare".
Holder det ikke at det er meningsfylt for den som skriver?...jeg håper og tror også at de som leser interiørblogger titter innom for interiør og ikke politiske meninger ;)
For noen kvinner er interiør det viktigste av alle uviktige ting og det er bra om vi bare kan få kose oss med det synes jeg da:)

Stooor klem!

Brigg sa...

Svipptur innom bloggland. Du er første blogg jeg åpner og jeg får servert perfekt innlegg. Er i tenkemodus ang blogg. Mest fordi jeg ikke får tid til å blogge mer pga ny jobb. Og som viden kjent: jo lenger vekk fra bloggverdenen man driver, jo mer overfladisk, materielt, og meningsløst virker det hele. Men generelt synes jeg nettopp dette sukkersøte blogglandet er herlig befriende. jeg vil bli inspirert, se fine bilder, få gode tanker. jeg vil ikke se andres rot, selvom den klassiske kommentaren man gjerne får er nettopp hvorfor man aldri får se rot. nei, rot har jeg nok av hjemme. trenger ikke mer. jeg vil se det visuelt vakre og drømme meg vekk.kall det gjerne kunst.

gleder meg til å lese flere bloggblikk fra deg!

Kristin sa...

Herlig innlegg Heidi!
Bloggen er absolutt ikke meningsløs selv om man ikke blogger om samfunnsengasjerende og viktige saker. Jeg synes det er veldig godt å forsvinne litt i bloggverden og få lese innlegg om heklepuslerier, interiør, foto, baking osv.
Ønsker deg en flott dag!
Klem fra Kristin

IJ sa...

Me treng ting å kvile i, puste ut i, sleppe ned skuldrene i! Du har ein flott blogg med nydelege bilder! Mange flotte tema og små vakre ting å kvile augene på! Takk for alle pustehull inne hjå deg!

Klem

RosMari sa...

Et flott og reflektert innlegg. Dette er et av de beste innleggene jeg har lest i blogglandia på lenge. Flott med litt refleksjon innimellom kopper og kar, med og uten polkadotter...

Sandoren og Blåsten sa...

Du har en flott blogg og dette innlegget likte jeg godt, kanskje særlig i disse tider da blogging stadig oftere er oppe i media.

Fordi jeg har fått noen kritiske spørsmål til mål, innhold og budskap fra mine omgivelser i forhold til blogginga, har jeg reflektert litt over dette.

Jeg har et forholdsvis begrensa område/tema som jeg blogger innenfor, uten at jeg følger det helt slavisk. Jeg bruker tid på dette i stede for annen underholdning, så det trenger ikke å være så alvorlig eller dypt ( men ser jo av og til det komisk og meningsløse i å fotografere kopphånklær og skrive om lyshus, hihi).

Bloggingen har etterhvert gitt meg flere positive ting; det viktigste er at jeg stadig lærer nye ting på det digitale planet, foto, fotoredigering og bloggverktøy. I mitt yrke er det av stor verdi å ha innblikk i sosiale medier, også blogging. På det kreative planet lar jeg meg lett inspirere og motivere og prøver ut nye ideer og "hobbyer". Så sist men ikke minst opplever jeg mye positivitet og raushet blant interiørbloggerne. Positive tilbakemeldinger er jo utrolig hyggelig selv om jeg først og fremst blogger for min egen skyld.

Bloggingen har for meg derfor blitt en ny arena hvor jeg tilegner meg ny kunnskap og ferdigheter, den øker mine kreative sprell også opplever jeg glede når andre liker det jeg legger ut.

Takk for et tankevekkende og velskrevet innlegg!
Ønsker deg en god helg.

Hilsen Gry K

Kissamelissa sa...

Et aldeles herlig innlegg! Leste det i morges, har tenkt på det i dag, og måtte lese det en gang til nå:-) Favorittbloggen min for tiden!

Nanna sa...

Absolut inte! Meningslösa blir de när de inte innehåller några tankar eller känslor. Jag älskar din blogg!!!

Gunn Beate sa...

Det er dette journalistene burde skrive om. Om alt det som finnes BAK bloggen. Om alt det som lever i den som finnes bak en blogg med et lite, "snevert" bloggtema.

Hilsen journalisten... ;)

IngJoh sa...

Så lenge bloggen din ikke er meningsløs for DEG og så maaange andre her inne, så er ikke bloggen din meningsløs. Du fikk vel femti meningsfylte kommentarer på det og en bekreftelse på at du tilfører andre masse bra. Jeg hadde akkurat skrevet et innlegg selv om meningsløs blogging da jeg så innlegget ditt og stokk litt, for jeg skrev nettop om det motsatte at jeg føler at min blogg ville være meningsløs for MEG om jeg skullle skrive bare om interiør for eksempel selv om jeg er over middels interessert i det. Så for meg er det meningsfylt å skrive om litt variert og jeg skriver jo om alt men så har jo ikke jeg åpen blogg heller da, på den ene. På de andre bloggene mine så har jeg et tema som opptar MEG. og jeg VET at jeg har lesere som får noe ut av det jeg skriver, fordi de tiltrekkes av det som fenger de, nettop det temaet. Og det er jo det som er meningen også med et bloggtema,at man kan blogge det man liker og nå ut til andre som liker det samme.

Lev Livet Lett Lokki sa...

Flott innlegg Heidi!
Det ene utelukker ikke det andre - jeg synes det bør være rom for estetisk vakre og inspirerende blogger som din - og det vil være snevert å trekke slutningen at disse bloggerene ikke er engasjerte mennesker.
Mangfoldet beriker.
Jeg blir inspirert hver gang jeg er her inne hos deg! Jeg leser et mangfold av blogger - og helhetlig blir det en sammensetning som passer meg utmerket!
Det er rom for deg Heidi - og du vil bli savnet om du ikke er her - min hverdag består av viktige problemstillinger OG de mer uviktige!!
Din blogg inspirerer og gir nytelse for øyet!
Ønsker deg en nydelig helg!

Folk og Røvere sa...

Veldig bra og reflektert skrevet. Det er mye og langt mere som er viktigere enn blogging...men det hadde ikke hatt den samme effekten å lest en politisk blogg når man skal finne inspirasjon som spriter opp hverdagens trivialiteter. Ha en deilig dag!

Moccamamma sa...

"Og noen sitter på en krakk og blåser i et horn....", sa en gang en mann i hjembygda mi - han var veldig engasjert i sin idrett, og han klarte kanskje ikke helt å se at å synge i kor eller spille i korps var særlig meningsfylt....

Fint at du setter ord på følelsen. Jeg har tenkt mye på det, at jeg heller burde bruke tid på såkalt meningsfylte ting - og har tenkt at ute i verden er det krig, sult og katastrofer, og her sitter jeg og tar bilde av kaffekoppen min. Men, det er likevel meningsfylt for meg, på individnivå.

Jeg blogger anonymt, og jeg tror du setter fingeren på en del av årsaken her. Jeg er ikke klar for å møte spørsmålene om meningsløshet i det jeg holder på med - men nå fikk du meg til å tenke - jeg har jo svar hvis noen spør. Det er like meningsfylt for meg å blogge som for andre å gå på en fjelltopp, stelle i hagen, reise på ferie med fly....det handler om rekreasjon og avslapping og glede! Så får det være at det i den store sammenhengen kan synes meningsløst av og til :)

God helg fra Moccamamma :)

Johanne Brekkevold sa...

Det er akkurat det DU er og helt sikkert mange av oss = Reflektert på mange områder:)

Men du du så godt det er å flykte fra rot og støv og inn til glansbildeverden og hyggelige kommentarer. Syns absolutt bloggeverden løfter hverdagen et hakk.

Gleder meg til å følge deg videre. God helg!

ANETTESHUS.COM sa...

Hei, Heidi! Javisst, vi interiørbloggere er heldigvis like reflekterte, samfunnsengasjerte, beleste og oppdaterte vi som alle andre mennesker;)) Men det behøver jo ikke å bety at det er meningsløst å blogge om interiør og design, puter og oppskrifter av den grunn?

Et godt innlegg. Vi tenker nok likt om mangt og meget;))

STØRSTE klemmen
Anette

Forever Love ♥ sa...

Kjenner igjen tankene, men nå har du nå en av de mest meningsfulle bloggene synes jeg da.. Det er en god blanding av mye -slik livet er. Livet er desverre ikke alltid like estetisk og delikat som bloggen din;) men du tar opp tema som er viktig, du inspirerer, du lærer vekk, kommer med tips, osv, osv.
Så for meg driver du i aller høyeste grad meningsfull blogging! Takk for det!

God klem til deg♥

RumahKami sa...

Hei Heide, kjenner igjen tankene veldig godt. For meg er det "verre" siden jeg kan ikke si at bloggen min gir så mye til andre heller, men det er å skrive ned mine tanker er alltid noe som jeg liker.. Jeg tar ikke så mange fine bilder, men jeg elsker å se bildene andre tar ( du , f.eks)og lære nye ting. Jeg synes du har en kjempe bra blogg ! jeg blir glad og inspirert..

Anonym sa...

Hei!
Super blogg! Lurer bare på hvor det har blitt av epla-butikken din? Selger du ikke plakater/prints lenger? God helg! :)

Manuela - "Mrs Hardy" sa...

Hei!
Din blogg kan aldri bli meningsløs!
Merker hvor estetisk du er, er selv ikke like interessert i politikk.
Og dessuten liker jeg plakatene dine veldig godt :)
klem manuela

RuTh sa...

Nydelig innlegg fruFly, der tok du bloggingen på kornet.

Veldig enig med deg og det mange andre skriver; det ene utelukker ikke det andre. Vi i blogglandia er mer mangfoldig og har mange flere sider enn det vi VELGER å vise i bloggen vår. For mange, og meg inkludert, er bloggen et frirom og selvrealiseringsrom hvor vi kan dele og utveksle de kreative sidene av oss. Delt glede er som kjent dobbel glede, men midt i en travel hverdag er det vanskelig å dele felles kreativitet og interesser ved å fysisk møte med-kreatører. Bloggen blir derfor en møteplass som gir ROM for å møtes både på tvers av tidsklemmer og geografiske hindringer!

Stå på og ikke la snevre kommentarer snevre DEG inn! Klem og good helg fra Ruthe:-D

Inger sa...

For meg er bloggen er viktig kilde til ispiarsjon og kreativitet! Jeg elsker å se det andre har laget og hva de har fått øye på som de har klart å fabge med et kamera! Derfor holder jeg et øye med din blogg ;)

Pia sa...

Jeg skjønner deg, Heidi!
Du skriver om "enkle", nøytrale emner, men det fenger! Måten du presenterer ting på, språket ditt og kommentarer du legger igjen hos andre, vitner om en "dypere" kvinne enn det som kanskje kan være førsteinntrykket hvis man kjapt titter inn hos deg. Keep on blogging!

Fjasevas Huset sa...

du verden for et flott innlegg. jeg er veldig enig. du setter ord på akkurat det jeg tenker og føler selv:)
Liker godt bloggen din fru Fly:) Og masse gratulere med familie forøkelsen som er underveis.
Vi hadde det slik med førstemann her i huset. Strevde lenge og mistet flere... men så kom nummer to før vi fikk sukk for oss... Så du er i samme båt som maaaange i dette land tror jeg nok:)

STor klem fra mor i fjasevas huset