tirsdag 8. mars 2011

Dobbelt glede


Tusen takk for alle hilsener og gratulasjoner, det er helt utrolig!
Jeg er så overveldet og rørt til tårer over at dere gleder dere sånn på våre vegne.
Vår glede holder i massevis, men det er fantastisk at gleden bare blir enda større ved å dele.
 
Over 200 kommentarer, eposter og meldinger på Facebook bekreftet klart det jeg trodde på forhånd;
Vi er mange som strever lenge med å få barn og det er ikke alltid lett å snakke om med omgivelsene.
Derfor hoppet jeg i det og skrev de små linjene, og nå kan jeg si at jeg synes det var verd det.
Og jeg er veldig, veldig glad hvis vår (begrensede) åpenhet kan hjelpe noen - på noe vis.
 Og ikke minst vise at det er håp- i vårt tilfelle ikke bare en, men TO ganger!

Hvem var det som lurte på om blogging var meningsløs?;)
Det spørsmålet skal i hvert fall ikke jeg stille meg igjen...
Igjen, tusen takk - og ha en strålende dag!
Og ja: gratulerer med dagen medsøstre!
post signature
----------------------------------
 Thank you so much for all your  congratulations!
It is overwhelming and touching to share the joy - and get double in return.
More than 200 comments and emails shows me that we are not alone.
So I am very happy if my openness can help anyone in any way-
and most of all; give hope- we did it not only once, but twice.
Who asked if blogging was meaningless a couple of days ago?
I am never going to ask ask again...
Thank you so much!

36 kommentarer:

Kristin sa...

Som du sier; blogging er ikke meningsløs. Vi var veldig åpne da vi prøvde og pga vår åpenhet var det flere andre som innrømte at de hadde også strevet en god stund. Det er litt dumt at dette er noe tabulagt. For man kan jo finne mye trøst i at man er flere i samme båt og at det å streve ikke er noe uvanlig. Derfor er det så fint at du er åpen om dette, selv om jeg forstår og respekterer at åpenheten har begrensninger. Det er jo strengt tatt ikke alt vi har noe med heller:)
Ha en flott dag, og gratulerer til deg også!
Klem fra Kristin

Sissel sa...

Jeg har ikke kommet med en kommentar, men du vet at jeg er så glad på dine og Mr Fly sine vegne. Og for meg var jo dette gammelt nytt..

Det ble dessverre ikke noe ettermiddagsbesøk i forrige uke, men jeg holdt meg for det meste i ro pga armen. Jeg er fortsatt hjemme, men nå er både K og jeg småforkjølet, så da holder vi oss borte.

Håper at det går bra med dere alle tre!

Ha en fin dag!

God klem!

Lev Livet Lett Lokki sa...

GRATULERER Heidi - så hyggelig!!
Flott at du snakker om dette - tror mange setter pris på det!! Ønsker deg alt godt - og ha mye god hvile ;))
Og gratulerer med kvinnedagen!!
En stooor varm klem til deg fra Lokki

Turid sa...

Hei igjen! :-) Det er veldig fint å få litt åpenhet rundt ufrivillig barnløshet, tror jeg, men det er klart at det er så personlig at en må kjenne på hva som er riktig for seg selv. Jeg valgte også åpenhet. Da jeg skulle igang med behandling for å få lillesøster, var jeg medlem av en barselklubb på nybaktmamma.com. Der bestemte jeg meg for å dele hele opplevelsen, fra start til slutt. Jeg tror det var mange som ikke ante hva man går igjennom av følelser, savn, skuffelser, gleder, sykehusavtaler, sprøytestikk og hormoner, og som ble utrolig takknemlige for å få ta del i det hele.
Du er ferdig med behandlingen og kan glede deg over svangerskapet og babyen som kommer. Jeg unner deg det av hjertet, og håper på mange fine stunder for familien sammen! :-)

Klem, Turid

ANETTESHUS.COM sa...

Så GODT at du kom fram til akkurat den konklusjonen; at blogging kan være alt annet en meningløst ... Gjett om jeg har erfart det selv mange ganger selv det siste året. Igjen; GRATULERER så mye! Jeg er så glad på dine vegne, vennen:)


STØRSTE klemmen
Anette:)

Lise sa...

Nå ble jeg såååååå glad. Sitter her å sipper som en annen tulling. Kan ikke si at jeg vet hva dere har gått igjennom. Selv synes jeg det var vansklig å prøve i 2 år før vi fikk det til (på vanlig måten)

Synes det er utrolig bra at slike temaer blir snakket om. Det desverre altfor mange som sliter med nettopp dette. Flott at noen vil dele sine tanker rundt dette.

Uansett: Gratulerer så mye. Traff meg rett i hjertet :)

Mitt ☆ Mine sa...

Så koselig nyhet!! Gratulerer så mye til alle tre!

hobbyvimsa sa...

Godt med så mye støtte:)

Gratulere med dagen:)

Klem Linda:)

Monica Morpheus sa...

Gratulerer så masse med den kommenede familieforøkelsen og dagen i dag.

Monica

Høytrykk sa...

Gratulerer så mye med et mirakel i magen! Det er ingen ting som er større i verden enn dette, og jeg unner deg så å få oppleve det igjen. Jeg har selv vært gjennom IVF-prosessen, så jeg vet nøyaktig hvor deilig det er når det klaffer! :)

All ære til deg som laget innlegget og fortalte om det. Det er dessverre fortsatt altfor tabubelagt å fortelle at man ikke klarer å lage barn selv, det som liksom skal være en selvfølge. For det er jo absolutt ingen selvfølge! Vi var åpne med de nærmeste omgivelsene våre da vi holdt på, og jammen var det ikke flere som hadde problemer. Man er ikke alene! Selv om det kan føles sånn når ingen snakker om det.

Gratulerer igjen og kos deg med den voksende magen! (Overskriften din gjorde at jeg et sekund trodde du ventet tvillinger, sånn er det å være "miljøskadet". :))

cathrine sa...

Gratulerer med lillesøsteren i magen! Utrolig flott at du ønsker å dele noe som kan være så tøft og vanskelig. Det er utrolig mange der ute som opplever det samme, og det er nok en hjelp, trøst og et håp å høre om andres opplevelser.

Hanne Mette sa...

Jeg synes du er utrolig tøff som er åpen om dette. Jeg vet at mange finner støtte i at det er flere i samme situasjon. Jeg har selv vært igjennom det samme og vet hvor hardt det er både fysisk og psykisk. Gleder meg med dere Heidi.
Stor klem

jordbærpiken sa...

Så fantastisk, Heidi!!! Vi kjenner flere som har vært i samme situsjon som dere, og jeg syns det er veldig bra og tøft at man tør å være åpen om det. Jeg gleder meg sammen med dere! Dere har mye å glede dere til! To små jenter er en velsignelse. :) Samtidig syns jeg det var en større overgang å gå fra ett barn til to barn enn fra ingen barn til ett barn. Når man har ett barn kan man likevel finne tid til å slappe av når man trenger det. Med to små settes det inn et nytt gir, og man må bare henge på så godt man kan. :) Men det er jo også litt av sjarmen med å ha barn. Lykke til med resten av svangerskapet! Jeg heier på deg! :) Klemklem!

Maren sa...

Små ord kan gjøre underverker:D
Blogging er absolutt ikkje bortkastet:)
Følger flittig med deg og bloggen;)
Masse lykke til i resten av svangerskapet;)

Merethe sa...

Gratulerer så hjertelig med en hybelboer i magen! :) Det er et stort under, og utrolig fantastisk. Jeg slutter aldri å undre meg.. :)
Ønsker deg en flott tid, må Gud veldigne den vesle, men dog så store familien din.

Varm klem fra Merethe

Merete U sa...

Sååå utrolig koselig nyhet! Vi har vært i samme situasjon som dere og vet at det kan være vanskelig å dele noe så sårt og privat. TAKK for at du velger å være åpen om det. Det gjorde vi også og det viste seg å være godt for både oss og andre :D

Gleder meg til å være med på ferden mot juni! Du har en fantastisk og inspirerende blogg!!

Klem fra Merete U (som ikke har blogg selv)

Fargebarn/Husbygger i Klepp sa...

Når jeg leste overskriften var jeg sikker på at det var tvillinger du ventet...hehe!
Synes det er tøft av deg å være ærlig om dette. Folk setter stor pris på slik ærlighet, og det kan igjen føre til åpenhet hos andre. Jeg synes det er helt fantastisk at det går an å bære på et barn inni i magen og at det som kommer ut er en helt egen person. Så stort det er. Ønsker deg all hell og lykke videre med magen:)

Eva sa...

I just found your blog and really like it - it's so beautiful and inspiring!
Wonderful pictures!

And congratulations!!!

Eva

BARE BEA sa...

Gratulera sååå masse Heidi:)
Er glad på dine vegne:)

Lykke til med svangerskapet!
Gleder meg til å følge deg:)

Beate

Hilde - Feien og Fjong sa...

HURRA!
Det var gode nyheiter! Og all æra til deg som deler dette med oss. Vil tru det gjer litt godt òg ja, sjølv om det nok er vanskelig å snakka om. Men akkurat derfor er det så viktig å ta opp tema som dette. Kanskje det kan hjelpa andre i same situasjon.
Ikkje visste eg at det var såå normalt med spontan abort når det skjedde meg for nokre år sidan. Eg er glad eg var såpass open om det (etterkvart) og at andre òg var det.
Det er godt me kan hjelpa kvarandre!
Glad på dykkars vegne!

KROnPRINSESSENE sa...

Gikk glipp av gårsdagens innlegg, men i dag er jeg innom deg og kan si: GRATULERER!
Fantastisk, spennende, koselig, rørende m.m innlegg.
Er utrolig glad på dine vegne.
Selv er jeg velsignet med 3 barn, som kom i en fei når vi ønsket det, så det er godt å bli minnet om at dette så absolutt ikke er en selvfølge...
Takk for at du deler :)
LYKKE til videre.
Klem

Manuela - "Mrs Hardy" sa...

det var jo så kjekke nyheter!
godt for jenta di med en lillebror-søster og :)
klem manu

Mariann sa...

Det er sååå koselig å lese denne nyheten Heidi :) :)

Jeg skjønner at dette med ufrivillig barnløshet er noe som veldig mange sliter med og som er vanskelig å snakke om... og jeg syns det er flott at du forteller om det på bloggen... da hjelper du kanskje andre i samme situasjon til å se fremover og at det kan gå bra selvom det er tøft mens det står på.

Vi har vært så heldige at selve barnelagingen har gått bra, men må innrømme at det har vært vanskelig og tøft å være gravid, spesielt nå andre gangen. Men prøver å se på meg selv som veldig heldig som får oppleve dette mirakelet, og da går det bittelitt bedre :) Vi glemmer heldigvis fort, spesielt når gullet ligger der i armene våre :)

KLEM

★ Ninas blogg og Super-Lille ★ sa...

Dette viser jo bare hvilken stor inspirasjon bloggen din er :)

Gratulerer så masse!

Klem klem

Anonym sa...

Først og fremst vil jeg gratulere! Interiørblogger presenterer ofte en tilsynelatende fullkommen virkelighet - hvor barna (iført designerklær) løper lykkelig rundt i perfekte hjem, mens mor (i tillegg til full jobb) baker perfekte cupcakes. Forstår at man må begrense hvor privat man kan være i en blogg, men setter pris på litt "realisme" innimellom. Uansett: det er modig at du deler dette med leserne dine. Lykke til videre :)

Veronica sa...

Gratulerer så mye - blir en spennende tid framover :) Nydelige bilder, som alltid :)

victoria (huset i byen) sa...

Gratulerer med dagen i dag, og synes det er kjempe flott og modig av deg å dele dette med oss, og sikkert veldig godt for andre å se at det er flere om å ha problemer, men at det allikevel kan gå også flere ganger, så hurra for deg heidi
klem victoria

Potrinas Potlerier sa...

Så utrooooooolig koselig nyhet å lese om på selve kvinnedagen! Gratulerer så mye med lillesøster i magen! Syns det er utrolig flott av deg å dele historien med oss, for det er virkelig noe som bør settes fokus på.

Vi er i ganske lik situasjon vi nå, med en storesøster hver og en lillesøster i magen. Gleder meg til å dele "barseltiden" sammen med deg her på bloggen :)

Klem

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

<3 Sender deg en lykkeklem!

Line sa...

du er god du, søte Heidi!! Så gla for å ha blitt kjent med deg!! nok en gang gratulerer så masse!! gleder meg såååå masse på deres vegne!! god klem til deg

Anna sa...

Hej !

Jag tycker du har en fantastisk blogg.
Ha en bra kväll
Anna

FRYD PAA JORD sa...

Gratulerer!
Benytter samtidig anledningen til å si at jeg synes du er veldig flink. Gledet meg over å lese innlegget om "meningsløs blogging?". Tror det er sånn for mange - en gleder seg over både estetikk og sosialt engasjement. (Og det er lett å se på det du presenterer at det er preget av substans!)
Jeg fikk bare såvidt med meg bloggengasjementet rundt Stine Sofie Stifelsen etter jul. Det var så innmari hektisk på jobb, og fikk aldri hodet over vannet nok til å følge med på noe annet...
Er det slik at kampanjen nå er over? Eller gjør dere mer? Det virket veldig flott - og dere var knallgode til å skape engasjement.
Så gratulerer med junijenta - og gratulerer med innsatsen for andre barn! Det er imponerende:)
Klem

Anonym sa...

Gratulerer så mye med jenta i magen.Det blir kjempekjekt med søster til storejenta deres.Vi har også to jenter på 4 og 6 år,ICSI,så jeg vet hva du har vært gjennom.Men du verden så herlig når det klaffer.Nyt svangerskapet og dets plager..; )bare positivt når det kommer noe godt ut av det!!Lykke til!Hilsen Tine

ALPAKKA sa...

Gratulerer! Det er første gang eg er innom deg, og så får eg med denne velsignelsen :-) Sit her sjølv med eit lite sovande under i armane.....straks 3 år, og ho var litt av ein 40-årspresang å få. Tenk å få lov å sjå på at ho symde inn i mamma sin "mage"eg, og tenk at ho har lagt i ein frysar og no spring ho srell levande rundt i tunet vårt!! Det er så sprøtt, forunderlig og fantastisk på same tid. Eg gler meg så inderleg med deg sjølv om eg ikkje kjenner deg, for eg veit kva du har vore gjennom. Varme lykkeønsker frå Aina

Ida sa...

HURRA :-)

Jeg har visst ikke besøkt deg her de to siste dagene, BIG MISTAKE! Jeg har jo gått glipp av kanskje vårens/sommerens største begivenhet her i blogglandia :) SÅ utrolig koselige nyheter, Heidi! Jeg husker så inderlig godt innlegget ditt. Det bar med seg en stor svart sky, og jeg forsøkte så godt jeg kunne å blåse den bort..! Jeg kjenner jeg blir glad på deres vegne sånn helt ytterst på fingertuppene, rundtom i hele hjertet og helt ytterst i hårtuppene i luggen ;-D KJEMPEGLAD ble jeg :-) Kanskje jeg skulle tatt meg en liten jubeldans her jeg sitter hvitkledd i mulmens mørke :) Jeg smiler iallefall megastort! Også i juni - herlig måned få baby, håper sommeren gir masse sol og varmegrader! Håper formen din er bra og at lillesøster vokser og utvikler seg akkurat som hun skal! Gratulerer så mye til vakreste M som skal bli storesøster, kan tenke meg at dette er stort for henne også! Kjempesøte bilder i innlegget under! Du er så flink å få frem de passende uttrykkene, og genseren var bare knallfin!!!

Lykke lykke lykke til videre med den voksende magen, som jeg i grunn er litt nysgjerrig på..hihi - jeg gleder meg allerede til juni :-)

Stor og varm MEGA klem :-)

ps. beklager alle smilefjesene.. men jeg blir sånn når jeg blir litt overivrig.. haha

Lillekatt sa...

Hei Heidi!

Først og fremst, gratulerer så mye med den lille på vei!

Og så - så flott at du er åpen om det! Vi er mange som sliter, og det er som andre sier over her, helt tøysete at slikt skal være tabu! Selv har min samboer og jeg vært VELDIG åpne om det, så åpne at det faktisk sto en artikkel om oss i Gravid, som også havnet i Nettavisen og Dagbladet. Og det var litt av en opplevelse skal jeg si deg! En positiv sådan, for oi, så mange som plutselig kom til meg og sa at de var/er i samme situasjon! Tror jeg aldri har fått så mange telefoner, sms-er og mailer på en gang... Og det hjalp oss veldig. Ei dame skrev til meg at hun hadde fått det mye lettere med prosessen etter å ha lest på bloggen min det jeg har skrevet om saken. Og har man hjulpet et par, er det virkelig verdt det!

Igjen - fantastisk at spiren sitter hos dere igjen! Masse lykke til videre!

God klem fra meg