onsdag 22. desember 2010

Ingen jul uten...


...ekstra omtanke og omsorg for andre.
Mulig noen synes det er en klisjè, og at det er tilgjort at vi skal være så mye snillere med andre akkurat i julen. Det beste er selvsagt å ha omsorg for dem som ikke har det så godt hele året. Men julen en høytid der materiell overflod kommer ekstra til uttrykk. I tillegg blir det tydelig om man har gode, eller ikke fullt så gode familieforhold. Kontrastene blir så store og synlige. Og det vekker noe hos de fleste av oss. Det gjør oss ekstra rause og gode, så hvorfor ikke dele?
 
Bloggen Fryd på Jord som Ida med Put it in a box og Foreldremanualen har skrevet om, setter fokus på dette. De har gjennom hele desember prøvd å inspirere lesere til å være med og skape egne tradisjoner, for en bedre og varmere jul. Og det er virkelig mye man kan gjøre, både i eget nærmiljø eller lenger borte. En telefon eller et besøk til en som trenger det, gode ord til en fremmed eller pengegaver til ideelle organisasjoner. En medblogger jeg setter pris på, Mi-Rachel og mannen Ruben, har vært flotte pådrivere 'Julegaveaksjonen' for Dale Asylmottak i Sandnes. De har samlet inn penger og kjøpt fine julegaver til barna ved mottaket. Ellers er Leger Uten Grenser som jeg skrev om her en av de flotte organisasjonene som både i julen og ellers trenger givere for å kunne fortsette med sitt viktige arbeid. Det er en privatsak om man vil gi noe ekstra, hva man vil gi- og hvem man i så fall vil gi til, men litt ekstra omtanke og omsorg klarer vi alle.
Også synes jeg det er viktig at vi ikke skal ha dårlig samvittighet når vi har det bra.
I julen skal vi også være opptatt av våre nærmeste, og nyte høytiden.:)
Og det håper jeg du gjør, ønsker deg en flott bittelillejulaften.
post signature

7 kommentarer:

Guttemamma sa...

Hei du!!
Julen er vel en tid det nesten ikke er mulig å IKKE la tankene gå til de som av en eller annen grunn strever med noe i livet sitt...Har snakket mye med klassen min om dette og selvsagt med mine egne barn. Og vi gir penger, til jul og ellers i året. Noen mener det er å kjøpe seg fri fra dårlig samvittighet?? Kanskje, men håper og tror pengene kommer til nytte der det trengs. Og tar av meg hatten for alle de som selv bidrar til å hjelpe!!
Klem og god jul til deg og dine♥

IJ sa...

Kjempeviktig og flott post! Det er så viktig å løfte blikket litt, syns eg! Me har det så godt, dei fleste av oss. Det gjeld bare å ikkje gløyme det ut. Sette pris på det. Og gi litt ekstra, enten tid, penger eller gåver.

God bittelitlejulafta-klem til deg!

Lille w sa...

Herlig innlegg. Godt med en påminnelse noen ganger om at julen ikke bare handler om antall pakker, om hvor mye de koster, og om juletreet skal ha røde eller hvite kuler. Tenk så flott om alle vi som har mulighet til å gi litt ekstra til de som trenger det kunne gjort en ekstra innsats hver jul?
Takk for påminnelsen Heidi, og en riktig god jul til deg og dine!

Stor juleklem
Anita

mi-rachel sa...

meget bra post!!!

Romantiska Hem sa...

Hej! Jag tittar bara in för att jag vill önska dig en underbar julfröjd! Många kramar från petra

Nina Cecilie sa...

Så fint skrevet Heidi. Glad for at du blogget om dette!
Viktige å huske på at en "liten" god handling fra en person,- kan utgjøre en stor forskjell for den som mottar det! Klem til gode du ,- og hurra for betydningsfulle blogginnlegg!

Elin med Draumesidene sa...

Kjære Heidi! Du har så rett. Det er ikkje enkelt med jul, dersom høgtida berre forsterkar kjensla av at ting ikkje er som det skal. Eg håper mange les dette innlegget ditt, og gjer ein ekstra innsats. Eg og lillemor skal prøve å kome oss ut i skogen i morgen, og finne eit lite juletre til ei dame på 90 år. Ho har ingen nære slektningar, så vi prøver å hjelpe henne med forskjellege ting. Eg fann henne eit tre i fjor, og dette var så stort for henne. Det behøver ikkje å koste så mykje, det å glede og hjelpe andre menneske. Lillemor er allereie fast posthentar, og ho henter søpla hennar kvar søndag, slik at bossbilen får det med på måndagar. Kanskje har den som les dette, eit slikt medmenneske, som er veldig åleine i høgtida som ventar? Ta deg tid til ein prat, eit smil, og kanskje ei vennleg teneste. Det kjennes så godt inni bringa ein stad, det å gjere ein forskjell for andre!

Takk for året som har gått Heidi, for inspirasjon og gode ord!

*★ God Jul★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ •
•。★ *** ★ 。* 。
° 。 ° ˚* _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•*/______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• | 田田|門| og godt Nytt År ♥

Klem frå Elin!