fredag 3. desember 2010

Bravo!


For litt siden fikk jeg (i likhet med Den gode Feen) en litt uvanlig forespørsel, fra Leger Uten Grenser.
En av deres biler var på vei til Bergen og de lurte på om jeg ville møte den og skrive om den i bloggen. Jeg fikk til og med tilbud om å få prøve å kjøre Bravo (med rattet på høyre side), men jeg var dessverre syk, og kunne ikke. Men jeg vil selvsagt skrive om Bravo 470 likevel, selv om ferden nesten er over nå. Bilen har tjenestegjort for Leger Uten Grenser i Malawi, og tilbringer pensjonisttilværelsen i Norge. Oppdraget har vært å få Bravo fra Nordkapp til TV 2s Artistgalla for Leger Uten Grenser i Oslo til i morgen. Underveis har de vist frem Norges minste mobile utstilling om vårt arbeid i felt for å redde liv og lindre nød. Utstillingen finner sted i "Galleri Bravo 470", altså i bilen. På artistgallaen i Oslo skal Bravo på scenen! Se musikkvideo for Artistgalla her og følg gjerne med på TV2 i morgen! Leger Uten Grenser er en upartisk og upolitisk organisasjon som gjør en formidabel jobb og fortjener din og min oppmerksomhet og støtte!


Jeg er full av beundring og takknemlighet for både Leger Uten Grenser, andre organisasjoner og mennesker som jobber rundt om i verden for at verden skal bli et bedre sted å leve. Min gamle kollega Torill er en av disse, og reiser til Sudan med Redd Barna på søndag! Lykke til, Torill - tenker på deg og hva du står overfor! 
 Etter en del sykdom i det siste, toppet jeg det hele med omgangssyken.
Formen er heldigvis en del bedre nå i ettermiddag, men det henger i.
Nå krysser jeg fingrene for at de andre i huset holder seg friske.
Og er takknemlig for at vi tross alt har det så bra som vi har det.
God helg til dere!
post signature

11 kommentarer:

HusmorDronninga sa...

Spennende utfordring det der!
Synd å være syk med en sånn forespørsel...
På bildet er det faktisk MIN gode venninne Kari, som kjørte ettappen fra Stavanger til Arendal.

Håper helsa kommer seg!
Hilsen fra
Kjersti

Kittys Paradis sa...

FLOTT at du lager et innlegg om "leger uten grenser". De gjør en fantastisk jobb!! Jeg er sykepleier (snart jordmor) og kunne veldig gjerne tenke meg å dra ut med dem. Jeg har allerede vært på et par oppdrag i regi av Redd Barna. Er man først bitt av "bistands-basillen" er det vanskelig å la være å gjøre noe med det.

Ha en fin helg.

Kitty :)

re:signert sa...

For et engasjement. Hva skulle man gjort uten slike foretak som støtter og stiller opp for andre. Ildsjeler som får det til. Noe å se opp til. Fantastisk søte de trebokstavene. HElt rå. Ferm har altså bare så mye bra! Impressed stadig av dem. Riktig god ehlg til deg og dine! Signe

Kittys Paradis sa...

http://kittysparadis.blogspot.com/2010/12/fru-fly-ii.html

:)

ANETTESHUS.COM sa...

Et kjempe-flott innlegg, Heidi!! Jeg fikk også denne mailen - ville gjerne bidra - men rakk ikke å lage et innlegg før jeg måtte dra på sykehuset ...

Ha en fin fredagskveld!

STOR klem
Anette:)

sessan ☆ sa...

Så spännande att få ta del i!! Leger utan gränser gör ett helt fantastiskt jobb & skall ha all honnör dom kan få.

Fy så tråkigt med sjukdom & omgangsyken på toppen *yeck*

Här har vi slitit med en sinna förkylning i snart 3 veckor & jag hoppas verkligen det vänder totalt nu, börjar bli lei....

God klem till dig & massa god bättring framför allt
Njut advents tiden

Elin med Draumesidene sa...

Kjære du! For ei flott sak! Eg er full av beundring for arbeidet som blir gjort rundt omkring i verda! Så trist at du har vore sjuk, det er vel tida for slikt, desverre! Eg har også vore litt hanglete, og ikkje blogga slik som eg brukar. Difor har eg ikkje sett dei gode orda du hadde lagt att til meg. Det betydde enormt for meg, at du likte bilda i Indiska-innlegget mitt! Eg ser veldig opp til bloggen din, og deg. Difor vart eg SÅ glad! No skal eg leggje meg, med eit smil om munnen!

God bedring,
så håper eg at neste veke blir god for deg!

Varm klem frå Elin!

Anette Willemine sa...

Flott dagsorden. :o) Jeg er med og støtter Leger uten grenser. De gjør en formidabel innsats i mange land.
Eldste datteren vår på 19 skal studere medisin (skal først være grensejeger ved russergrensen ett år). Drømmen hennes er å få jobbe for Leger uten Grenser. Jeg tror virkelig hun kan egne seg til det. Hun har vært med på en del i løpet av sine unge år. Siden hun var 15 år har hun vært avlaster for en jente med Down, og i alle ferier har hun jobbet på et hjem for psykisk- og fysisk utviklingshemmede. Mye bra erfaring å ta med seg videre i livet. Hun brenner for dette og det er en glede som mamma å se at hun har en innstilling og ønske om å være med å gjøre en forskjell i livet. En innsats som også kan gavne andre.
Det må være en utrolig tøff utfordring å jobbe under forhold som enkelte av våre medmennesker lever under - hver dag. Jeg beundrer de som våger å satse kunnskap, innsikt, tid og ikke minst medmenneskelighet til mennesker i nød. Jeg er glad for at noen vil jobbe med dette.

Ønsker deg god bedring, min venn!

Klem,
Anette Willemine

IJ sa...

Flott innlegg om ein viktig organisasjon!

Gooood bedring, Heidi! Ikkje godt å vere sjuk - og så midt i førjulsmånaden! Håpar du får ei rolig rekonvalesenstid - ikkje stresse for mykje for å "ta igjen.."

Klem

mi-rachel sa...

bra innlegg!
og tusen takk for at du vil støtte julegaveaksjonen.
det setter vi utrolig pris på.
det er et meget meningsfullt arbeid.
og du omgangssyken er bare det verste.
vi har det heldigvis sjelden ..men hadde det for noen uker siden.
siste sort altså. går laaange omveier for å unngå den.
heldigvis går det fort over.

KAT sa...

" Leger uten grenser " er en fin organisasjon, fortjener all den gode publisiteten den kan få!

God bedring til deg , vi har også hatt runde på runde med sykdom i det siste . Håper de to andre berger til dere ;D

Klem !