torsdag 4. november 2010

Lev vel


Det er ingen overraskelse for noen at grønnsaker og frukt er viktig i et sunt kosthold. Men selv om vi vet det, er vi kanskje ikke alltid like flinke til å leve etter det? Det handler om smarte vaner, og 5 om dagen er mulig å få til for alle. Mas er irriterende, men hva med lystbetonte påminnelser? Med matglede som stikkord synes i hvert fall jeg at det er fint med fokus på sunn mat. Som tidligere nevnt er Fry Fly ambassadør for Opplysningskontoret for Frukt og Grønt (OFG) og jeg er glad for å kunne formidle 'det glade budskapet' deres. Det innebærer at jeg vil komme med litt tips, en oppskrift i ny og ne og bilder til inspirasjon. Interiør, foto, hverdag, familieliv og mat henger jo sammen, synes du ikke?:)
Og jeg kjenner at dette er noe jeg brenner for. Spesielt etter at jeg i helgen var i Oslo på besøk hos OFG i de fine lokalene deres på Økern. Der fikk jeg og flere andre bloggere en flott innføring i det de arbeider med. Og dere må ikke tro at det var et tørt foredrag vi fikk servert. Nei, her snakker vi full traktering fra vi kom til vi gikk. Og det var heller ikke hvem som helst som sto for maten! To fantastiske kokker, hvorav en av verdens beste kokker Tom Victor Gausdal, laget de herligste retter. Hadde vi ikke vært overbevist om budskapet fra før, ble vi det i hvert fall da. Men det som imponerte meg mest av alt var de som jobber i OFG. Virkelig glødende engasjement som det var umulig å ikke bli smittet av. Håper jeg klarer å formidle noe av dette videre! Fortsettelse følger...:)
Ha en super dag!
post signature

10 kommentarer:

[kjøkkentjeneste] sa...

Kjempefint innlegg. Jeg var også imponert over engasjementet deres, det må være deilig å ha en jobb hvor man kjenner en slik glød! Ha en fin dag, Heidi. :)

Pia sa...

5 om dagen er et viktig budskap! Ha en fin dag!

Nina B. sa...

Mat er absolutt en viktig "ingrediens" i alles hverdag, og det er alltid godt med litt påminnelse og tips. Selv har vi lagt om kostholdet hjemme, som bl.a. utelukker halvfabrikat. Kjempetriks for å få 5 om dagen ;)

Stå på - gleder meg til fortsettelsen!
Nina

Gry sa...

Dette er en kronisk dårlig samvittighet hos meg - ikke fordi jeg ikke har frukt og grønt i huset, men rett og slett fordi jeg ikke klarer å lage noe som trigger appetitten hos familien! Og jeg som har tilgang til de mest fantastiske rettene offshore!! Fysj a meg - må skjerpe meg, ja!

Ellers skulle ungene i 1. klassen ha med seg litt grønt hver til grønnsakssuppe i dag - det var mange kålrabier som lå fremme... Tipper frk må ut på handletur - kålrabisuppe tviler jeg på er ungenes favoritt :-)

Ha en fin og grønn dag!

kjersti sa...

Og jeg ble superinspirert bare av å høre dere prate om dagen:)
Tom Victor er i en klasse for seg, det er det ikke tvil om;)
Så godt å høre at du hadde en å fin dag i går...!!

Her stråler solen, deilig:)
God klem fra meg

Mette sa...

Viktig paminnelse! Og viktig med inspirasjon!

ha en fin dag!
klem mette

Siw Aina sa...

Jeg tenker det ofte, men utfører sjelden, 5 om dagen altså.
Fjortissen er den som er nærmest her i huset. Hun er ofte å se mes en tomat, ei gulrot eller en agurt i munnen ;)

Ha en fin dag!
Klem

Fotograf Tanja Myrbråten sa...

Frukt og grønt er viktig:) og gleder meg til å se noen inspirerende oppskrifter.

ina sa...

Har man ikke gode "5 om dagen" vaner fra før av, trengs det nok en liten innsats. Etter å ha hatt en liten prat med familien innså vi alle at vi spiste for lite grønt. Nå gjør vi en felles innsats og satser på å komme på rett kjøl igjen!
ina:)

Hanne Mette sa...

Jeg blir i alle fall inspirert til å ta meg en gullerot når jeg ser disse bildene.
Høres ut som en spennende helg. Det er en viktig sak så det er godt det finnes engasjerte ambassadører der ute. :)
Klem fra hanne Mette