torsdag 6. januar 2011

Drømmer...


...er gratis og faktisk veldig gøy.
Vi har det bra der vi bor nå, men skal ikke bo der evig -og kikker litt.
Neste hus håper jeg er eldre enn det vi eier nå, jeg vil ha et hus med sjel.
Et hus som har levd litt, knirker litt og har gamle, fine materialer vi kan ta vare på.
Tregulv som kan lutes eller males, god takhøyde, åpne løsninger, store vinduer og mye lys.
 Bilder: Sisters Agency

Selve huset og interiøret er viktig, men for meg er det beliggenheten som er avgjørende. 
Jeg er storfornøyd med området vi bor i nå, men savner utsikt og mer luft rundt oss.
Men jeg vet også at det ikke er lett å finne alt på et sted.
Hva ser du etter i et hus/hjem?
post signature 
......................................................
Dreams are for free, and they are fun.
We are happy where we live now, but we are still looking around.
These pictures represent som of the things I will be looking for in a house.
But it all boils down to the environment, the placing of the house.
And it is not easy to find the perfect home at the perfect place.


30 kommentarer:

annegrete sa...

Hei Heidi.
Jeg bare rusla innom for å ønske deg en god dag. Måtte den bli spesielt fin for deg, måtte du bli møtt av smilende mennesker langs veien din, måtte du omfavnes i dag, ha noen å le sammen med, noe å fryde deg over. Måtte du hvile i kjærlighet. Måtte du glede deg over de oppgavene du skal utføre.
....så får vi drømme om et gammelt og knirkende hus midt i alt dette.
God god klem fra meg.

Frk.Virrum sa...

God morgen!
Skjønner drømmen din, men..bor selv i et hus med i overkant mye sjel. Huset er fra 1912, skakt, høyt under taket, tregulv, rare kroker osv...all den sjarm man kan drømme om. En stund. For tro meg, jeg drømmer om et nyere hus der ting fungerer, og der man kan pusse opp å endre uten omtrent måtte tilkalle byantikvaren for tillatelse. Alt har sin sjarm..til sin tid, i sin dose.. Og så er det vel sånn, at det ser mye koseligere ut det "de andre har". Eller?
jaja..lov å drømme, det har vi vertfall..og akkurat nå skulle jeg gjerne bodd i et litt mindre sjarmerende og trekkfullt hus enn jeg gjør! Men..hadde jeg fått valget om å bytte til et nytt..vet jeg ikke om jeg ville gjort det likevel..
Ha en strålende dag! :-)

KRISTIN - Vingesus og Julebrus sa...

Vi ser nok etter mye det samme i et hus vi to! Men med en samboer med ti tommeltotter så er det også greit hvis det meste er ferdig oppusset, og da blir det fort mye dyrere. Og utsikt er det ganske vanskelig å få her borte - bare i utvalgte områder, og da stiger også prisen, betraktelig. Men som du sier, drømme kan man....og kikke!!!

Ha en flott dag! Her snør det som bare fy!! Klem!

[ barn i heimen ] sa...

Lov å drømma, ja! Gje meg litt natur inn i heimen. Akkurat nå drømme eg om at mannen ska hjelpa å laga nogen bord av gamle planker. Så få me se... Step by step - og så blir det kanskje meir som me vil itte kvert?!?
Huske du holdt på med masteroppgave. Gjer du det fortsatt?

Min Morfars Hus sa...

God Morgen!
Jeg har vel egentlig altid drømt om en luftig stor leielighet i en by som Oslo eller Roma...men etter å ha prøvd begge byer, (riktig nok uten den stooore leiligheten og uten barn)må innrømme at jeg har det UTROLIG bra i mitt lille hus med stor hage,som vi aldri rekker over, men som gir mye luft og plass til alle vi vil ha på hagefest.
Og kanskje får jeg et påbygg en gang....;)

Jeg syns uansett det er herlig med drømmer....

Ha en deilig dag, Heidi!

hviit sa...

Hva jeg ser etter i et hus eller et hjem? Vel, etter ordning og reda innlegget ditt, som jeg glatt linket til, ser jeg at vi, vi mangler noen lure oppbevaringsplasser. Grattis med månendens tips i ROM 123, godt å få en påminnelse.

Klem

Birte sa...

Hei hei...

Bloggen din er så utrolig flott.. Masse inspirasjon...

Jeg ser nok etter det samme som deg, masse lys, god takhøyde gjerne litt utsikt og kansje stor stor tomt, slik at jeg endelig kan få med en Hest..

Men så kommer realisten frem , og ser det at med to barn på skolen, som spiller håndball og fotball er det supert og bo i endeveien til skolen/idrettshallen og at ungene har kort og trygg skolevei. Vi bor i nabolag med masse barn og kjører aldri ungene noen plass på ettermiddagen, for alt er rett rundt oss..

Så da får drømmen om 100 år gammelt hus, med utsikt ++ kansje vente til barna blir så store at de kansje kjører Moped :-)

Men drømmer er Sundt og godt og ha, og kommer den rette mulighete skal den Absolutt vurderes !

Ha en fin dag..

Klem Birte

Linn sa...

nydeleg inspirasjon!

Eg går faktisk og tenker på kva eg ønsker meg i det neste huset no om dagen :O)

-tregulv
-kvitt kjøkken med store skuffer og ikkje overskap
-fin, gjerne open peis
-bed med spa-stil

Eg veit at ønska ikkje blir oppfylt,
ihvertfall ikkje på maaange år.
Men det er lov å drømme! :O)

Ønsker deg ein god dag!

-klem

Anonym sa...

Godt nyttår:) Herlig å drømme litt og hvem vet...kanskje blir drømmene oppfylt:) Bor nok ganske så tilnærmet i drømmehuset mitt. Gammelt ja og hadde gulvknirk. En god del gammel sjarm ble rett og slett fjerna til fordel for komfort;)...men på den måten blir det MITT drømmehus og jeg har tenkt å bo her leeeenge.

Evige Ting sa...

Drømmer er fine, kunne tenkt meg et fint hus litt utenfor byen men masse plass for ungene til å kose seg både ute og inne. Hatt noen små dyr kanskje! Meeeen, det er en drøm for i virkeligheten vil jeg ha nytt. Godt isolert, varmt og nytt! Synd det koster skjorten til både deg og naboen! akk ja.. drøm det også ;)

Ha en strålende dag!!!!

Barbros lille atelier sa...

Det er kjekt å drømme litt:-) Jeg kunne ønske meg et litt større hus, og finere utsikt, men jeg og liker godt området vi bor i og den store hagen. Og nå har jeg fått stor terrasse, og i løpet av våren får jeg både kjellerstue og syrom, så her blir vi nok boende:-)

Ha en fin dag!

Klem

Marte sa...

Sukk, drømmer nokendel her også du..
Var på jakt et års tid her for et par år siden, men fant liksom aldri det rette, rett plass, og rett pris var vanskelig, gitt!
Tror vel ikke vi blir her forever, men vi har blitt enig omå slå oss til ro her enn så lenge..
Det er så barnevennlig og fint her, men ingen utsikt, og masse masse hus..Og jeg som er oppvokst i skogen, bokstavelig talt! Det blir store kontraster:D
Men men, kanskje en dag, så får jeg det (nesten) som jeg vil, hihi:)

Lykke til i jakten, og ha en strålende dag!!
Klem, Marte

Jennys fire vegger sa...

Fint med drømmer! :o) som man kan synke litt inn i innimellom. :o)

Vi har ikke helt bestemt oss for om vi skal bo der vi er nå, til the bitter end, så vi titter litt innimellom. Og da både på hus med historie og sjel og nye. :o)

Vakre bilder du viser.

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

PS: Så Fru Fly i Bolig 123, morsomt!

Mette sa...

Ja, jeg drommer ogsa. Jeg VET at jeg kommer til a flytte til Edinburg for a gjenforenes med mannen min om ca 4 ar nar tenaringen er installert pa et eller annet universitet. Vet ogsa HVOR i byen jeg vil bo og onskelisten min er som din. Onsker meg ogsa walk-in closet/peis/eget kontor/eget bad/en liten uteplass (ikke for stor)/ga-avstand til byen/separat vaskerom/peis pa kjokkenet osv osv. Men det blir nok pengepungen som avgjor hvor mye jeg far av denne listen... Men dromme kan man jo!

RumahKami sa...

Enig at drømmer er gøy.. jeg er ikke så flink til å bruke mye tid på oppussing selv om det blir som regel mye oppussing uansett. Min drøm er faktist å bygge et hus, sånn at vi kan skape vår historie i huset.. en vakker dag. For nå er vi busy nok med å pusse opp vårt hus fra 1972,da skaper vi jo en liten historie her :) Det viktigste for meg når man ser på et hus er at jeg føler meg godt der. Lys og miljøet rundt huset. Ha en fortsatt fin dag du.. keep on dreaming :)

Camilla- Casual living sa...

HVIS vi skal kjøpe oss hus noen gang, så skal det være gammelt, med sjel. Før vi kjøpte dette rekkehuset, var vi med på budrunde på en tomannbolig fra 1920. Helt fantastisk vakkert, lunt,varm og enda vi var der tidlig på sommeren kjente vi den gammeldagse julekosen i veggene. Desverre gikk det så alt alt alt for langt over takst så vi valgte å gi oss for å ikke gå på en skikelig smell. Men vi vet hvertfall hvordan stil vårt evt fremtidlige hus skal ha:)

Og jeg tviler ikke på at dere finner det dere leter etter... bare gi det litt tid:)

Camilla

Elin med Draumesidene sa...

Draumar er liksom mitt spesialområde... ;) Og eg trudde at eg skulle bli buande i eit gamalt hus, med alle dei kvalitetane du nevner. Men slik vart det ikkje. Eg ser likevel, at etter 11 år i nytt hus, så held dette også på å bli gamalt... ;) Og kjellaren er tett, røra er gode, isolasjon og luftanlegg er gull verd for lillebror med astma. Så kanskje er ikkje det så verst med eit nytt hus heller?

(men du; eg drøymer om det gamle huset enno...)

Nyt dagen!
God klem!
E

Hverdagsmamma´n Anita sa...

Hei.
Ja, drømme har vi gjort i 1,5 år nå. Vi bor i en liten leilighet midt i sentrum, med 5 barn. Ikke noen ønske-situasjon, men dessverre realitet for oss. Vi venter på å få solgt, og kjøpe hus. Jeg har AKKURAT samme ønsker som du faktisk. Drømmer om et gammelt hus med SJEL! Men min snekker-samboer deler ikke samme drømmen,hehe. Han synes ikke det er sjarmerende med et hus som har levd. Men han vet jo også hvem som får det meste av arbeidet med å restaurere!

Håper du finner drømmen din en dag!
Jeg drømmer egentlig bare om et hus med hage som vi kan leve lenge og godt i :)
Klem An ita

Pia sa...

Jeg drømmer om et helt nytt hus, jeg! Men åpent, lyst og luftig er viktig. Og at det er praktisk. Og beliggenhet.
Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år - takk for følget i 2010 og vi blogges vel videre i år også;)

★ Ninas blogg og Super-Lille ★ sa...

Når vi overtar gården om ikke så alt alt for lenge, håper jeg på å finne noen fine tregulv under parketten. Titter MASSE etter inspirasjon jeg også, viktig å finne de rette løsningene og ikke bare bli ferdig på 1-2-3.

Da vi flyttet inn i leiligheten vår ble det en del impulskjøp (måtte handle da vi hadde mulighet til å låne bil -hadde ikke egen bil da), så ting ble handlet litt på "1-2-3" IKEA og Bohus ble løsningen, men neste gang skal vi bruke GOD tid!

Blir spennende....
Hvilket type hus ser du for deg å flytte i da? Gammelt hus, småbruk, gård??

mi-rachel sa...

en fin drøm det.
jeg tenker også slik.
skal vi flytte må det være til noe eldre med mer sjel.
men det er som regel mye arbeid.
ble inspirert av ordning og reda innlegget ditt i går.
ut å få tak i div oppbevaring.
og rydde og kasta:)
herlig.

Cupcakes og champagne sa...

Jeg ønsker større kjøkken og større bad, og større gang i mitt neste hjem! Ellers er jeg ganske fornøyd med hvordan ting er nå:) Vil helst ikke ha noe gammelt, tror ikke jeg vil pusse opp noe mer i hele mitt liv :P

Lev Livet Lett Lokki sa...

Vet du Heidi, drøm om et nytt hjem du - vi har nylig flyttet, til et hjem som fyller alle mine drømmer. Vi satt opp en drømmeliste først - hva vi måtte ha, hva vi gjerne kunne ha, men som ikke måtte være der, og hva som bare var et pluss... Følger man den lisen er det ikke så lett å fire på kravene når det er tid for å gå på visning... Det tar sin tid - men som det er verdt det - for vet man akkurat hva man vil ha - ja det er det jo en drøm som går i oppfyllelse den dagen man finner stedet - og det dukker nå opp, før eller senere....
Lykke til!!
Og tusen takk for ALT du gir!!
Varm januarklem fra Lokki

Ellemell sa...

Drømmer er lov:)
Jeg synes det er viktig med utsikt!
og sol! vestvendt er vel bra- så man har solen helt til den går ned...:)
plass og område er jo også viktig- alt ettersom hvor man gjerne kommer fra!

klem ellemell

re:signert sa...

takk altså. er så rådvill. ble akkurat tipset av en annen blogger om en villa greve som visst er super på blogg. Håper hun kan hjelpe. men kan faktisk hende hun trenger å vite hva som er gjort av deg! men kan jo si fra :-)
Deilig ord og deilige bilder av åpene og lyse hjem. Mye vegger hos meg, skulle helst hatt et stort ettroms!!! Og ordning og reda vi stadig trenger på minnelse om, takk!!! Signe

Mitt ☆ Mine sa...

Vi har en plan om å komme oss i større hus i løpet av året...vi vet hvilket hus...vi vet nøyaktig hva vi vil gjøre med det...vi vet bare ikke NÅR! Så ja...det drømmes og planlegges på høyt nivå.. her oppi gaten også ;D

klem

helen og gutta sa...

Å drømme er alltid lov. Vi drømmer om et større hus med flere soverom, mer enn ett bad, mer en enn stue, ett stor flott kjøkken med plass til spisebord, walk in closet og jeg kunne fortsatt i det uendelige hehe. Hos oss blir det med drømmene, vi har overtatt huset etter mine kjære besteforeldre og det blir ikke solgt. Dette er for meg ett hus med masse gode minner og jeg vet hvor glad min kjære farfar ble da vi kjøpte det. Selv om han nå er død kunne jeg aldri drømt om å selge det.

RosMari sa...

Drømmer må man ha, som en liten flukt fra hverdagen. Vi bor veldig bra, men var likevel på husjakt i mange år. Kom alltid hjem med følelsen av at gresset ikke var grønnere på den andre siden, så nå har vi slått oss til ro her vi bor. Jeg er helt enig med deg i at beliggenheten teller mest og at gamle hus med sjel er mye mer spennende enn nye nøkkelferdge. Uansett, lykke til med husjakten og drømmene! ♥

KAT sa...

Drømmer er viktig , og når man har fått det man drømte om er det viktig å begynne å drømme om noe annet ;D

Jeg har endelig fått drømmehuset , men vi jobbet oss gjennom mange hus før vi fant det rette :D

GOD fredag Fly!

Gry sa...

Håper du har mye penger og tid også... :-)