tirsdag 8. februar 2011

Hvem, hva, hvor?

De fleste familier har mye å holde styr på, mye skal huskes, ordnes og organiseres. Hos mange funker mor som en minnebrikke og oppslagstavle for alle (i hvert fall er det sånn hos oss).  Det går jo på et vis... men stresser hverdagen mer enn nødvendig, også glipper det jo i blant. Så jeg er for alle hjelpemidler som kan gjøre hverdagen enklere, og elsker ideèr som Ukeplan. Jeg har laget mine egne i papir, men synes denne i pleksiglass virkelig er kongen over alle ukeplaner.  Siri Hestad Solberg er den flinke damen bak bak ideen og sier at den kom da de pusset opp kjøkkenet. "Jeg hadde ikke lyst å henge opp den stygge grå magnettavlen igjen. Jeg lette på nettet og fant et firma som trykket bilder på pleksiglass. Jeg har selv fire aktive barn og trengte en tavle som kunne holde oversikten og samtidig pynte opp kjøkkenet. Når vi nå spiser frokost kan barna selv følge med på hva som vil skje i løpet av dagen”.
Ukeplantavlen er oversiktlig, praktisk og ikke minst dekorativ å ha på veggen. Familiebildene hadde gjerne vært på veggen uansett, bare nå kan de ha en funksjon i tillegg.:) Hvert familiemedlem får hver sin kolonne der ukens aktiviteter kan skrives ned med whiteboardtusj som lett viskes ut når uken er over. Du velger selv størrelse og hvor mange kolonner du vil ha med. For eksempel kan en ekstra middagskolonne være praktisk. Nye avtaler og oppgaver kan legges til når som helst i løpet av uken og barna kan følge med på aktivitetene. I tillegg til nettsiden Ukeplan, kan du kan også se Facebooksiden for mer info og bilder. Det ligger blant annet ute masse bilder av ukeplaner "in action". Der kan du også være med i trekningen om en Ukeplan.:)
Bilder: Ukeplan  | Collage: Fru Fly

God tirsdag!

post signature

13 kommentarer:

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Ukeplan.no er en super nettbutikk! Jeg skal ha en slik engang, men det går bli når lillebror og eller lillesøster kommer. De er så fine :)

Ha en god dag vennen, jeg er kommet på kontoret!

Godklem

Camilla- Casual living sa...

så fin løsning på ev tavle..
og som du sier, veldig greit for mor i huset og slippe å være en levende minnebrikke, for det hender jo rett som det er at minnebrikken svikter bitte litt;)

Trine sa...

Ja, denne er super! Jeg har planer om en - når kjøkkenet (etter planen)står ferdig til høsten. Fin dag!

Linn sa...

Utrolig kjekk :) Den vil jeg gjerne ha meg,men først må huset med det store kjøkkenet kjøpes,hehe.
Likte kommentaren om at mor fungerer som en minnebrikke,så sant så sant!

Kathrine sa...

Å, disse er så fine! Ønsker meg en slik en, men det får vente til vi har pusset opp kjøkkenet, så blir nok ikke i år, dessverre...

Tonje sa...

Digger disse! Skulle gjerne hatt en slik på kjøkkent :)
Kreativt og praktisk!

Anonym sa...

Å - jeg elsker sånne organiserings hjelpemidler. Vi har akkurat flyttet inn i nytt hus og mangler helt noe slikt. Ble veldig inspirert her! Med tre barn blir det jo litt å holde styr på...;-)
PS Jeg la meg inn på nytt i bloggdugnaden pga endring i bloggtittel...

★ Ninas blogg og Super-Lille ★ sa...

TAKKER for tips :)
Skal se innom den siden.

Catje sa...

Min bror med familie har også sånn. De har bilde av hver person over kolonnene, slik at de lett kan se hvem som skal hva :) De hadde moret seg veldig under photo shoot'en også :)

Catje

Polly sa...

Leste om dette for ikke så lenge siden. Veldig god ide :)

IngJoh sa...

Syns den ukeplanen er stor og ødelegger liksom litt av stilen på mitt kjøkken, den er praktisk men ikke pen syns jeg. Håper noen kommer med noen litt mere "myke" ukeplaner for enhver smak :-)

FruFly★Heidi sa...

IngJoh: Ukeplan kommer i flere størrelser;)

re:signert sa...

Supersmart den tavlen. LEnge siden jeg var innom. Stas, som alltid. Ses vi snart?! Signe